Društvo sv. Jakoba

30-letnica poimenovanja zbora po Francetu Gačniku

Objavljeno: .

dsc 0599 14298CeMeP7 France Gačnik v letu 2018 praznuje 30-obletnico poimenovanja po svojem dolgoletnem župniku in kulturno-duhovnem očetu Francetu Gačniku, obenem pa sem tudi sam pri tem udeležen z vodenjem tega zbora vseh 30 let. Obenem smo s pevci zbora – eni manj, drugi več  že 70 let prisotni pri lepšanju bogoslužja s petjem.

V DVOJE OB PŠATI

Objavljeno: .

 

Pavlic JOZEV počastitev slovenskega kulturnega praznika člani Društva sv. Jakoba vljudno vabimo na srečanje s pesnikom, časnikarjem in publicistom JOŽEFOM PAVLIČEM z naslovom V DVOJE OB PŠATI, ki bo v petek, 9. februarja, ob 19. uri v dvorani Frančiškanskega samostana v Kamniku. Z njim se bo pogovarjala dr. Marjeta Humar, pesmi bosta interpretirala Barbara Božič in Tone Ftičar, praznično vzdušje bo z zvoki citer obogatil Tomaž Plahutnik.

Dr. Marjeta Humar

 

Z odkritjem spominske plošče so se poklonili spominu na rezbarja Maksa Berganta in podobarja Ivana Klemena

Objavljeno: .

Maks Bergant v rezbarski delavnici na Parmovi 5 v Kamniku (fotografija je iz knjige Rezbar Maks Bergant)V petek, 30 junija 2017, je Društvo sv. Jakoba pripravilo krajšo slovesnost ob odkritju spominske plošče na hiši –imenovani Bajtica – na Parmovi 5 v Kamniku. Z odkritjem spominske plošče na Bajtici so se člani društva in Bergantove družine poklonili spominu na rezbarja Maksa Berganta in podobarja Ivana Klemena. Spominsko ploščo je oblikovala Barbara Kokalj Bogataj, izdelalo pa jo je kamnoseštvo Lev Vodnik. Večji del stroškov je pokrila občina Kamnik in družina Maksa Berganta.