Društvo sv. Jakoba

Romanje s transsibirsko železnico od Kazana do Vladivostoka

Objavljeno: .

SAM 0296Društvo sv. Jakoba vabi na večer z naslovom Romanje s transsibirsko železnico od Kazana do Vladivostoka, ki bo v petek, 1. julija 2016, ob 20. uri v dvorani Frančiškanskega samostana v Kamniku.

Sibirijo in transsibirsko železnico bodo predstavili udeleženci romanja p. Peter Lavrih, dr. Marjeta Humar in geografinja Nina Klisarič. Fotografije: Tone Kolenc.

Komisariat za Sveto deželo je v maju (16.-29.) ob podpori ruske turistične agencije Ural Tours Sibirij  popeljal 25 Slovencev na romanje čez Sibirijo s transsibirsko železnico  - 9288 kilometrov.


Obiskali smo: Kazan, Jekaterinburg, Novosibirsk, Irkutsk, Vladivostok. Razen 
Kazana so bila vsa ta mesta do leta 1990 zaprta, kar pomeni, da se brez posebnih dovoljenj vanje ni moglo priti. To so industrijska, rudarska, kulturna in izobraževalna središča. Potovali smo s transsibirsko  železnico in se ustavljali v mestih, kjer smo prespali v hotelih, nato pa se spet vrnili na železnico in nadaljevali pot. Na vlaku smo prespali 6 noči, tudi v hotelih 6 noči.

Pripravili smo kratek fotografski pregled po izboru dr. Humarjeve, večina fotografskega gradiva, ki ga je pripravil gospod Kolenc, pa bo na ogled na sami prireditvi.

 

Tagi/značke: Marjeta Humar Društvo sv. Jakoba pater Peter Lavrih Nina Klisarič Sibirija