Kapelico v Parku spomina in opomina Kamniška Bistrica so oskrunili

Objavljeno: .

Na socialnem omrežju FACEBOOk smo zasledili objavo kamniškega novičarskega portala o mazaški akciji neznancev, ki so s tem oskrunili pravkar zgrajeno kapelico v Parku spomina in opomina Kamniška Bistrica. 

Storilec je to dejanje očitno načrtoval dlje časa, saj je za napise uporabil šablone. Žal mu je tehnologija izvedbe napisne plošče preprečila, da bi bili napisi v celoti vidni. Tako je viden zgolj prvi napis, ki jasno usmerja in kaže, da je v ozadju politični motiv za skrunitev svetišča na vojnem grobišču.

Ddr. Verena Perko nam je napisala naslednje: "Spomnite se, kolikokrat so bili že prepleskani spomeniki bazoviških žrtev in kolikokrat opljuvani ljudje, ki si prizadevajo, za mir in spravo. Zato OBSOJAM tovrstno početje in kličem k nadaljnjemu prizadevanju - za MIR IN SPRAVO! "
 Menimo, da občina (beri župan) ne sme molčati, saj se  mora dejanje javno obsoditi! Brez olepševanja in in iskanja kakršnih koli olajševalnih okoliščin.
Gre za politično motivirano dejanje, ki so ga na tem istem socialnem omrežju z izrazi odobravanja sprejeli nekateri posamezniki.  Očitno tisti, kot so bili tudi najbolj sovražno nastrojeni v komentarjih na članke tega istega kamniškega novičarskega portala v zvezi s preimenovanjem kamniške knjižnice po Francetu Balantiču.. Med njimi še posebej izstopa oseba, ki je takrat županu celo grozila s fizičnim nasiljem.
Ker gre za zavrženo dejanje, je o tem potrebno javno govoriti in  pisati! Kapelica je posvečena vsem izvensodno pobitim Črnogorcem, Srbom, Hrvatom, Nemcem, Slovencem in drugim, ki se jim je v tej dolini končalo življenje tik po koncu II. svetovne vojne.
In stoji na zemljišču v lasti Republike Slovenije, kjer je sedaj vojno grobiščeu, vpisano v register pri MDDSZ.
 
Naredimo vse, da se to nikoli več ne ponovi!
 
Foto: Kamnik.info

Tagi/značke: množična grobišča, Kamniška Bistrica, oskrunjenje svetišča levi fašizem mazaška akcija vojno grobišče