Janez Repanšek prejel prestižno priznanje Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije

Objavljeno: .

Janez RepanšekV začetku letošnjega decembra, 4. 12. 2015, je Območna obrtno-podjetniška zbornica Kamnik (OOZ Kamnik) obeležila svojo 40. obletnico delovanja. Na slovesni akademiji je predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Branko Meh podelil priznanja, med prejemniki prestižnega priznanja bronastega ključa za dolgoletno delo v organih OOZ Kamnik je bil tudi Janez Repanšek, rojen leta 1956, doma na Kolodvorski ulici v Kamniku. Po poklicu je lesarski tehnik, je samostojni podjetnik, poročen in oče štirih hčera.

 

Po končani obrtni šoli, kjer je pridobil kvalifikacijo za mizarja, je nadaljeval šolanje nadaljeval na Srednji tehnični šoli Ljubljani. Zaposlil se je v industriji pohištva Stol Kamnik, od leta 1990 pa številčno družino preživlja sem samostojni podjetnik.

Janeza poznamo kot gasilca, družbeno aktivnega državljana in prostovoljca.

Tri mandate (1994-2006) je bil občinski svetnik na listi SDS v občini Kamnik, leta 2002 je tudi kandidiral za župana občine Kamnik.

V krajevni skupnosti je že sedmi mandat član sveta, dve mandatni obdobji (1994-2002) je bil tudi predsednik.

Repanšek deluje tudi v kamniškem vodstvu Rdečega križa, trenutno je to že njegov peti mandat. Je tudi aktiven krvodajalec – kri je daroval že 173 krat.

Dejaven je tudi v organih OOZ Kamnik, vse od leta 1990 je aktiven v Skupščini OOZ Kamnik, Upravnem odboru OOZ Kamnik, je predsednik kadrovske komisije, bil je član komisije za letovanje, član inventurne komisije in drugih teles.

Janez je še posebej ponosen gasilec, saj je član Prostovoljnega gasilskega društva Kamnik od leta 1969, po činu je višji gasilski častnik II. stopnje, že več kot 42 let je operativni gasilec z opravljenimi specialnostmi, za seboj pa ima na tisoče akcij. V celotni gasilski karieri je opravljal vrsto funkcij: bil je referent za saniteto, tehnični sekretar, blagajnik, tajnik društva, podpoveljnik društva, poveljnik sektorja Kamnik, v obdobju 2003 do 2013 poveljnik Gasilske zveze Kamnik in bil član poveljstva regije Ljubljana III.

To pa še ni vse, saj Janez deluje tudi na kulturnem področju v Društvu svetega Jakoba, kjer pripravljajo predavanja in prireditve v Frančiškanskem samostanu Kamnik. Je tudi aktivni član Liste za Kamnik – moje mesto in vas in izjemno delaven član Društva Demos na Kamniškem. Ne smemo pozabiti tudi na njegovo sodelovanje s predstavniki pobratenih in partnerskih mest Andechs in Trofaiah.

Ponosni smo, da lahko sodelujemo z gospodom Repanškom, ki je naš zgled, kako se tudi prostovoljno delo opravlja vestno in odgovorno, kako se je potrebno ves čas prizadevati za razvoj in napredek ter zastopati pravice malega človeka. 

Tagi/značke: gasilci Janez Repanšek Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije aktivno državljanstvo krvodajalstvo podjetništvo