Metod Berlec: Slovensko sodstvo, postanite profesionalni in neodvisni!

Objavljeno: .

 

 

 

 

 "Danes nisem pred sodiščem samo zaradi Janše, ampak tudi zaradi preteklosti, sedanjosti in prihodnosti. Zaradi vseh nas! Zaradi naših potomcev!

"Slovensko sodstvo, postanite profesionalni in neodvisni! Ne dopuščajte, da bi bili še naprej v službi ene politične opcije! Zavedajte se, da vas bodo ljudje cenili, če boste pošteni in neodvisni!" (Kamničan Metod Berlec  v Ljubljani 22. 7. 2014)

 

 

 

Junak slovenske osamosvojitve Janez Janša, ki je bil v času vojne za Slovenijo obrambni minister, je že dober mesec dni v zaporu brez dokazov! Na podlagi politično montirane »indične« sodbe. Na podlagi iste sodbe je v zaporu tudi Anton Krkovič, ki je skupaj z Janšo ustanavljal Slovensko vojsko in bil poveljnik specialne brigade v času vojne za Slovenijo.

Na drugi strani pa slovensko postkomunistično, jugonostalgično sodstvo izdaja oprostilne sodbe nekdanjim oficirjem agresorske jugoslovanske armade, kot smo bili nedavno priča v primeru Berislava Popova in Vlada Trifunovića, ki sta odgovorna za uničenje Gornje Radgone leta 1991.

Hkrati smo priče vsakodnevni farsi na Vrhovnem sodišču Republike Slovenije, kjer Branko Masleša in njegovi podrejeni na različne načine zavlačujejo odločanje o Janševi pritožbi in nočejo slišati zahtev protestnikov pred sodiščem. Vse zato, da bi prvak SDS čim dlje sedel v zaporu. Če ni drugega izgovora, pa je, da so sodniki na dopustu …

Ob tem se moramo zavedati, da bodo o varstvu zakonitosti na vrhovnem sodišču oziroma o Janševi pritožbi odločale tudi tri sodnice, ki so močno povezane s prejšnjim sistemom. Ena je po svojem očetu tožilcu povezana s povojnim Nagodetovim procesom in dachavskimi procesi. Se pravi z montiranimi, nedemokratičnimi sodnimi procesi. Mama druga sodnice je obsodila Jožeta Pučnika. Bila je prav pasja, kot se je kasneje spominjal Pučnik.  Oče tretje sodnice pa je bil general JLA. Do o Masleši na tem mestu sploh ne govorimo. Se pravi, da je Janševa usoda v rokah ljudi, ki niso neodvisni in nepristranski, če se milo izrazim. Seveda gre za škandal brez primere, ki je v posmeh vsem, ki nam je mar za Slovenijo in si želimo, da bi v njej končno zavladala pravna država in enakost pred zakonom za vse!

Da ne bi bili eni še naprej privilegirani, drugi še naprej drugorazredni, kot se nam je to dogajalo v prejšnjem totalitarnem režimu in se žal dogaja v demokratični Sloveniji. Priče smo brezsramni zlorabi pravosodja za obračun s prvakom opozicije!

Danes pa nisem pred sodiščem samo zaradi Janše, ampak tudi zaradi preteklosti, sedanjosti in prihodnosti. Zaradi vseh nas! Zaradi naših potomcev!

Vemo, koliko krivic je bilo storjenih med drugo svetovno vojno in po njej; koliko ljudi je bilo ubitih in umorjenih zaradi komunistične revolucije. Slovenija je prepredena z več kot šesto množičnimi grobišči zunajsodno pobitih. Krivca za to pa naši organi pregona niso našli niti enega, kaj šele da bi slovensko sodstvo koga obsodilo! So pa zato na montiranih sodnih procesih obsodili na tisoče ljudi!

foto Matevž Skamen

Mojega delavnega in poštenega starega očeta so leta 1949 obsodili in zaprli samo zato, ker si je v kamniški smodnišnici upal javno vprašati, ali je res, da bodo odpustili starejše delavce.

V komunistični sodbi so zapisali, da je ustvaril nezaupanje med delavstvom, citiram »škodoval produkciji in blatil ljudsko oblast«. Konec citata! In še! Citiram: »S tem je zakrivil kaznivo dejanje zoper ljudsko oblast in se obsodi.« Konec citata! Odvzeli so mu prostost s prisilnim delom in izgubo državljanskih pravic. Seveda so mu hkrati pobrali tudi večino premoženja, ki si ga je prislužil s trdim delom od jutra do večera.

Naj ob tem dodam še poduk tistim, ki delijo pravico in krivico. Na sodišču je proti njemu pričal samo neki pijanec, ki je vpil: »Zaprite farškega hudiča, zaprite farškega hudiča!« In kaj se je potem zgodilo s to lažnivo pričo? Približno pol leta kasneje ga je raztrgal stroj v kamniški smodnišnici!

Zato opozarjam tiste, ki delijo pravico in krivico − palica ima dva konca! Zato, slovensko sodstvo, postanite profesionalni in neodvisni! Ne dopuščajte, da bi bili še naprej v službi ene politične opcije! Zavedajte se, da vas bodo ljudje cenili, če boste pošteni in neodvisni!

Razveljavite torej montirano sodbo Patria in spustite junaka slovenske osamosvojitve Janeza Janšo na svobodo! Naj živi Slovenija! Naj živi osvobojena Slovenija! Svoboda Janezu Janši!!!

vir: http://www.demokracija.si/

Tagi/značke: Demos demokracija Metod Berlec JanezJanša