Pobudniki referenduma vztrajajo pri zbiranju podpor, saj vladni predlog ni kompromis

Objavljeno: .

Pobudniki referenduma  vztrajajo pri zbiranju podpor za referendum, saj vladni predlog ni kompromis, zato je zbiranje podpisov nujno še naprej!Pobudniki referenduma, ki  podpirajo prizadevanja za kvalitetno povezavo Luke Koper z Evropo in ravno vse to kliče po odgovornem, profesionalnem in strokovnem iskanju in izvajanju rešitev, v končni fazi seveda skupaj z vodstvom ministrstva, vztrajajo pri zbiranju podpor za referendum, saj vladni predlog ni kompromis, zato je zbiranje podpisov nujno še naprej!

 

Vlada RS je naročila izdelavo potrebnih pravnih in strokovnih podlag za nadgradnjo trase drugega tira

Vlada RS je na svoji 138. seji naročila izdelavo potrebnih pravnih in strokovnih podlag, da se predvideni drugi tir železniške proge Divača – Koper v naslednji fazi nadgradi v dvotirno progo. Odločne izjave dr. Mira Cerarja kažejo, da so ga naši predlogi prepričali do te mere, da se na trasi predvidenega drugega tira zgradi dvotirna železniška proga. Žal pa se Vlada loteva projekta na trasi, kjer bo gradnja tehnično in časovno izjemno zahtevna ter bistveno dražja v primerjavi s predlogi rešitev, ki jih ves čas neuspešno ponujajo vrhunski slovenski tehnični strokovnjaki.

Izgradnja dvotirne proge na predvideni trasi drugega tira spremembe DPN in gradbenega dovoljenja

Ker izgradnja dvotirne proge na predvideni trasi drugega tira tako ali tako zahteva spremembe DPN in gradbenega dovoljenja, je sedaj čas, da se Vlada RS poveže s predstavniki stroke, ki so zbrani pod okriljem Inženirske akademije Slovenije, Zveze inženirjev Slovenije ter Inženirske zbornice Slovenije, ki lahko ponudijo tehnično dovršene, ekološko ustrezne in bistveno cenejše rešitve dvotirne proge železniške proge Divača – Koper. Tako se bodo poleg vladnega predloga rešitve trase dvotirne proge železniške proge primerjale in ovrednotile še preostale tri predlagane rešitve trase, rezultat takšnega razmisleka pa bo tehnično in strokovno optimalna rešitev, ki bo imela podporo strokovnih in političnih krogov in s tem tudi zaupanje v celotni slovenski javnosti.

 

Tagi/značke: pobuda za referendum zakon o drugem tiru Vlada RS Vili Kovačič