Za mojo Slovenijo

Objavljeno: .

praznik drzaveV Republiki Sloveniji letos obeležujemo 25-letnico državnosti. 25. junija 1991 sta bili v tedanji slovenski skupščini sprejeti Deklaracija o neodvisnosti Slovenije in Temeljna ustavna listina o samostojnosti in neodvisnosti Slovenije. Za ta dogodek ustanovljen Organizacijski odbor je pripravil izhodišča za izvedbo ljudskega slavja ob Dnevu državnosti, z naslovom »Za mojo Slovenijo«, ki bo v soboto, 25. 6. 2016, ob 20.30 uri, na Trgu republike v Ljubljani.

V Organizacijskem odboru smo prepričani, da prazniku Dnevu državnosti pritiče tako uradno državno, kot vsesplošno ljudsko praznovanje. Odločili smo se, da bomo letos, poleg povabila državljankam in državljanom k množični udeležbi tradicionalne državne proslave na predvečer praznika, letošnjo pomembno obletnico obeležili prav na praznični dan, na prostoru, kjer so se pred 25 leti odvijali zgodovinski dogodki slovenske državnosti ter v sodelovanju z nosilci oziroma nasledniki osamosvojitvenih prizadevanj tedanjega DEMOS-a.

Ljudsko slavje organiziramo v želji, da bi državljane, posebno mlade, spodbudili naj ponosno, z veseljem in v pristnem slovenstvu, obeležijo 25-letnico državnosti Republike Slovenije. Organizatorji, nastopajoči v kulturnem programu ter udeleženci želimo ponosno in dostojno obeležiti obletnico najpomembnejšega dogodka v slovenski narodovi zgodovini, okrepiti slovensko državljansko zavest ter v sodelovanju številnih organizacij in posameznikov odpreti nove poti upanja za Slovenijo.

Eden od treh govornikov g. Ivan Oman bo v svojem nagovoru poudaril, da je pri mladih potrebno spodbujati patriotizem in odgovornost za državo, celotna skupnost pa mora postati čim bolj družbeno aktivna, saj bo država taka, kot jo bomo s svojim delom pomagali soustvarjati. Vljudno vabljeni na ljudsko slavje ob Dnevu državnosti »Za mojo Slovenijo«.

Organizacijski odbor

Prof. emer. dr. Janez Juhant, predsednik

Tagi/značke: Demos Janez Juhant Dan državnosti Ivan Oman Lojze Peterle Janez Janša