Letos spet Miklavževanje na Kamniškem

Objavljeno: .

 

MiklMek172Odbor za oživljanje starih običajev je tudi letos zbral podatke o bogatem programu miklavževanja. Vabimo Vas, da se veselega dogajanja zaneslivo udeležite ter Vašim najmlajšim omogočite srečanje s sv. Miklavžem.

 

O prijavah, podrobnostih bodo starši obveščeni še na krajevno običajen način, preko župnijskih oznanil oz. vabil in plakatov. Informacije so na voljo tudi na  839 17 16.

 

Pobudniki referenduma vztrajajo pri zbiranju podpor, saj vladni predlog ni kompromis

Objavljeno: .

Pobudniki referenduma  vztrajajo pri zbiranju podpor za referendum, saj vladni predlog ni kompromis, zato je zbiranje podpisov nujno še naprej!Pobudniki referenduma, ki  podpirajo prizadevanja za kvalitetno povezavo Luke Koper z Evropo in ravno vse to kliče po odgovornem, profesionalnem in strokovnem iskanju in izvajanju rešitev, v končni fazi seveda skupaj z vodstvom ministrstva, vztrajajo pri zbiranju podpor za referendum, saj vladni predlog ni kompromis, zato je zbiranje podpisov nujno še naprej!

Srečanje s Slovenci v dolini reke Zilje

Objavljeno: .

Vido Kregar in Stanko Trap sta že stara znanca, saj Vido pogosto prihaja v te prelepe kraje pod Dobračem. (foto M. Skamen)Člani Društva sv.Jakob in Društva Demos na Kamniškem smo se odzvali predlogu znanega kamniškega romarja Vida Kregarja, ki nas je povabil v dolino reke Zilje na avstrijskem Koroškem. Tam nas je zgodaj dopoldne pričakal župnik Stanko Trap, ki v teh krajih ob reki Zilji že 40 let skrbi za duhovno podporo prebivalstva in širi človeško, božjo in predvsem tudi slovensko besedo, in nas cel dan vodil po teh lepih krajih.