Predstavitev knjige Demos na Domžalskem v Mengšu

 

demos mengesKulturno društvo Franca Jelovška Mengeš, Mestni muzej Mengeš in Društvo Rudolfa Maistra Mengeš vabijo na predstavitev knjige Demos na Domžalskem, ki bo v četrtek, 24. 6. 2021 na vrtu Šuštaršičeve hiše na Trdinovem trgu 5 v Mengšu.

Knjigo, ki je izšla pri založbi Društva Demos na Kamniškem, bosta predstavila soavtorja Tomaž Štebe in Janez Škrlep.

Osebi za stike za Šuštaršičevo hišo: Peter Škrlep, 031 887 125, Janez Škrlep, 031 395 719

 

Proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti

Objavljeno: .

Demos 30 let plebiscitLetošnje leto smo državni praznik, dan samostojnosti in enotnosti, obeležili na drugačen način kot običajno, a vendarle nič manj s ponosom in spoštovanjem do naših odločitev pred tridesetimi leti. Slovesnost so organizirali društvo Demos na Kamniškem, Društvo general Maister Kamnik in Društvo sv. Jakoba Kamnik ob podpori Občine Kamnik.

Glede na trenutno epidemiološko situacijo in navodila ter priporočila pristojnih institucij žal nismo mogli izpeljati osrednje slovesnosti, a smo se vseeno odločili, da se ne predamo. Ob tej priložnosti je v sodelovanju z Domom kulture Kamnik in Mladinskim centrom Kotlovnica nastala video vsebina, tako da smo na dostojen in razmeram primeren način obeležili ta pomemben dan za Slovenke in Slovence.

Tagi/značke: Dan samostojnosti in enotnosti proslava epidemija covid-19