Primož Zupan: Volilna konvencija kamniških krščanskih demokratov 2014

Objavljeno: .

Zadnjo nedeljo pred predčasnimi parlamentarnimi volitvami je v prijetnem in domačem vzdušju lovskega doma pri Špitaliču potekala volilna konvencija kamniških krščanskih demokratov. Na njej so članice in člani NSi Kamnik volili uradnega županskega kandidata NSi Kamnik na jesenskih lokalnih volitvah, te so razpisane za nedeljo, 5. 10. 2014. Županski kandidat še ni izvoljen in bo znan v začetku avgusta, saj glasovanje po pošti še poteka.

Člani in članice NSi Kamnik, ki so se konvencije udeležili, so med tremi kandidati in kanditko volili za svojega predstavnika oz. predstavnico za nastop na volitvah za župana Občine Kamnik. Trije  kandidati so se na kratko predstavili, predstavitveni nagovor kandidatke Nine Mavrin, ki se konvencije ni mogla udeležiti, pa je prebrala Marija Koželj.

  Dr.Janez Rifel je opisal svoje izkušnje s politiko, ki v njegovem življenju igra vedno večjo vlogo. Do sedaj se je predvsem posvečal družini in poklicnemu razvoju. Prepričan je, da je dosegel visoko raven poklicne kariere, zato se je odločil svoje znanje in izkušnje ponuditi širše, skrbi razvoj občine in zadovoljstvo njenih občanov.  
   

Matej Slapar po 8 letih dela v Občinskem svetu Občine Kamnik ugotavlja, da je treba Občino Kamnik pričeti voditi bolje in z jasnejšimi razvojnimi cilji. Bil je kritičen do pasivnosti, neodločnosti in neangažiranosti sedanjega župana ter navzočim na posebnih letakih predstavil tudi svoj življenjepis in kratek, a izčrpen volilni program, v katerem navaja bistvene poudarke svojega morebitnega županskega mandata.

Dr. Damjan Hančič je dodobra spoznal delovanje občinske politike med večletnim urednikovanjem na portalu Kamničan.si, saj je redno spremljal seje občinskega sveta in delovanje NSi Kamnik, zato dobro pozna nekatere bistvene probleme naše občine in se zaveda, da je za uspeh župana bistvena dobra ekipa, ki mu pri delu stoji ob strani.  
   

Člani in članice NSi Kamnik, ki so se konvencije udeležili, so se seznanili s predstavitvenim nagovorom Nine Pavec  Mavrin, ki se konvencije ni mogla udeležiti. Prebrala ga je dolgoletna članica stranke Marija Koželj.

Volilna konvekcija je bila tudi priložnost za srečanje z Matejem Toninom, kamniškim kandidatom krščanskih demokratov na predčasnih državnozborskih volitvah. 

foto: NSi Kamnik